Alle ogen zijn vandaag gericht op Mark Cavendish. Zijn ploegleider bij HTC-Highroad, Allan Peiper, heeft er alvast vertrouwen in. Tom Boonen wil ook zijn kans wagen, terwijl Jurgen Van den Broeck schrik heeft voor waaiers.

"Mark heeft deze rit met rood aangegestipt", zegt HTC-ploegleider Allan Peiper over Cavendish. "Onder druk kan hij altijd ietsje meer."

Peiper geeft toe dat ook hij niet weet waar Cavendish op dit moment staat. Dit seizoen won de Brit nog maar vier keer. "Maar naarmate de Tour vordert, wordt hij altijd beter. Dat was vorig jaar ook zo."

Bovendien heeft Cavendish een doel gemaakt van groen. "Vandaag is een eerste kans om die trui te pakken. Die supersprint speelt in zijn voordeel." Sinds zijn debuut in 2008 was Cavendish 15 keer de snelste in een Tour-spurt.

Tom Boonen wil ook meespelen: "Elke rit in de Tour is belangrijk, net zoals elke spurt. Ik ga zeker mijn kans wagen, ook in de tussenspurten voor het groen. Door het nieuwe puntensysteem lijkt het alsof er twee aankomsten zijn per rit."

Jurgen Van den Broeck zal (uiteraard) niet meespurten voor de zege. Hij wil vooral geen averij oplopen vandaag. In zijn dagboek in Het Laatste Nieuws schrijft hij: "Ik ben vooral op mijn hoede voor de wind. Het wordt opletten voor waaiers. Ik ben daar "gene straffe" in."

"Maar met mijn conditie en mijn sterke ploeg (Omega Pharma-Lotto) in steun moet het lukken. Maar ik zal blij zijn als die eerste week voorbij is en het zaterdag is. Dan doemen de bergen van het Centraal Massief op, mijn favoriete speeltuin."

sporza.beMisschien ook interessant: