Alessandro Petacchi is dinsdag twee uur lang ondervraagd door het Italiaans Olympisch Comité (CONI). De Italiaanse sprinter moest er uitleg geven op dopingvragen. "Ik heb op alles geantwoord", reageerde Petacchi toen hij buitenkwam.

Het parket van Padua heeft aanwijzingen dat Alessandro Petacchi zijn bloed gedopeerd heeft. Daarom moest Petacchi dinsdag op het matje komen, samen met zijn Lampre-ploegmaat Lorenzo Bernucci, die ook verdacht wordt.

Petacchi noch Bernucci is bij een dopingcontrole tegen de lamp gelopen, maar op basis van getuigenissen en telefoontaps meent het parket over aanwijzingen te beschikken dat er iets onfris aan de hand is.

Toen hij het gebouw van het CONI verliet, zei de 36-jarige Petacchi, die in de Tour de groene trui won, dat hij niets heeft mispeuterd.

Zaterdag wil Petacchi aan de start komen van de Vuelta, maar het CONI zou hem deze week al voorlopig kunnen schorsen, in afwachting van een mogelijk proces. "We zien wel", zei Petacchi gelaten.

Als Petacchi geschorst wordt, dreigt het einde van zijn loopbaan. Het zou immers zijn tweede dopingstraf zijn. In 2007 zat de Italiaan al eens negen maanden uit voor een middel tegen astma.

Bernucci stond de pers na zijn ondervraging niet te woord. Ook voor hem zou een schorsing zijn tweede zijn en dus zijn wielerpensioen betekenen.

sporza.beMisschien ook interessant: