Robbie McEwen verlaat eind 2008 Silence-Lotto. De Australische spurter heeft al een nieuwe werkgever voor 2009, maar die naam houdt hij nog even geheim. McEwen reed sinds 2002 voor de formatie en zorgde voor drie groene truien. Robbie McEwens contract loopt eind 2008 af bij Silence-Lotto en dat betekent meteen ook zijn afscheid. De Australiƫr ondertekende al een contract bij een andere ploeg.

"Maar om welk team het gaat, wil ik (nog) niet kwijt", vertelde McEwen aan het Australische persagentschap AAP. "Ik wacht liever nog enkele weken vooraleer ik een aankondiging doe over mijn toekomst." Volgens insiders trok Katjoesja de laatste weken heel hard aan de mouw van McEwen.

McEwen werd prof in 1996, en rijdt sinds 2002 voor de Lotto-ploeg. In 2002, 2004 en 2006 won hij voor het team de groene trui in de Tour. Hij behaalde in totaal 144 zeges voor de ploeg. Dit jaar won hij een rit in de Ronde van Romandiƫ en twee ritten in de Ronde van Zwitserland.

McEwen had zijn beslissing om te vertrekken al voor de Tour genomen. "Ik heb geen gesprek gehad met Silence. Dat wilde/moest wachten tot na de Tour, maar zolang wilde ik niet wachten", zegt hij aan Sporza. "Ik heb het team op de hoogte gebracht van de voorstellen die ik kreeg. Toen ik niets hoorde, heb ik die verder bestudeerd. Ik kies voor de uitdaging." McEwen vertrekt zeker niet uit ontgoocheling na een mindere Tour of omdat er geen gesprek was. "Helemaal niet. Dit is mijn keuze. Ik heb goeie jaren beleefd bij de ploeg. Ik wil nu bewijzen dat ik nog niet versleten ben."

Sporza.be



Misschien ook interessant: