Silence-Lotto begint met een kandidaatwinnaar aan de Tour. "We staan niet te beven. De ploeg zal er staan", vertelt teammanager Marc Sergeant aan Sporza. "We hebben niets aan het toeval overgelaten. We hebben specialisten aangeworven voor de bergen en de fietsen aangepast voor de tijdritten. Cadel Evans kan zonder vraagtekens starten. De renners hebben allemaal veel ervaring. Net zoals de vorige jaren heerst er een gezonde dosis stress. Er is niet veel veranderd. We hebben een bodyguard mee om Cadel af te schermen. Dat is het enige verschil. Voorts moeten we uitgaan van onze eigen sterkte," aldus Sergeant.

"We gaan een heel open Tour krijgen", denkt Sergeant. "Iedereen ruikt zijn kans om het geel te pakken in Parijs, nu er geen machtsblokken meer zijn zoals Discovery Channel of T-Mobile. "De concurrentie komt uit verschillende hoeken. CSC heeft Schleck, Rabobank maakt een kans met Mensjov, Caisse d'Epargne start met Valverde en ook Cunego (Lampre) wordt een taaie klant," voorspelt hij.

Robbie McEwen staat er alleen voor in de spurt. "Het was een moeilijke keuze om hem mee te nemen. Maar hij heeft al veel betekend. En in Zwitserland heeft hij getoond dat hij fit is. Hij kan de druk bij Cadel wegnemen."

Sporza.beMisschien ook interessant: