De renners leggen vandaag maar liefst 232 km af over vlakke wegen. Spurtbommen Robbie McEwen en Mark Cavendish hopen op een massasprint. Frederik Willems (Liquigas) kijkt alvast uit naar de dag van morgen.

"Hopelijk wordt het een sprint ja", zegt Robbie McEwen (Silence). Ik hoop dat de andere ploegen op tijd georganiseerd geraken en eventuele vluchters tot de orde roepen."

"Of ik de finish ken? Ja, tien jaar geleden won Cipollini er en werd ik 6e. En de wind komt er meestal van rechts, dus zit iedereen op het einde meestal links tegende afsluiting," wist de Australiër. Silence-ploegleider Hendrik Redant verwacht geen herhaling van het scenario van maandag, toen een groep van vier vooruit bleef: "Ik kan me niet voorstellen dat het vandaag weer geen sprint wordt, maar het is zeker dat wij er niet voor zullen zorgen. Wij zullen in het peloton niet werken en controleren zoals de vorige jaren. Of we dan toch hopen dat McEwen wint? Neen, we rekenen erop", zegt Redant.

Als het tot een sprint komt, dan rekent Team Columbia op Mark Cavendish. Die is er alvast klaar voor. "Ik kijk uit naar een sprint, net als mijn concurrenten."Ik beschik over een goed treintje en de finish is briljant: een lange lijn van 1.600 meter. Of ik op de groene trui mik? Neen, daar ben ik nog een beetje te groen voor," zei hij met een knipoog.

Frederik Willems (Liquigas) kijkt vooral uit naar de rit van morgen. "Nu meegaan met een groepje zou energieverspilling zijn. Ik denk meer aan de rit van donderdag: daar wil ik aanvallen. Hopelijk blijven we dan vooruit en kan ik meedoen voor de ritzege", zei de Belg.

Leif Hoste (Silence): "Ik ben 2 keer gevallen in 4 dagen en ben nu een beetje stijf. Ideaal is het uiteraard niet, maar het zal wel lukken. Het is de bedoeling om voor McEwen te werken, maar nog niet vanaf de start."

Sporza.beMisschien ook interessant: