Tijdens de Giro heeft Alberto Contador, vorig jaar nog winnaar van de Ronde van Italië, enkele belangrijke etappes van de Tour verkend. "Tijdens de Dauphiné Libéré wil ik nog wat ritme opdoen met het oog op de Ronde van Frankrijk", zegt Contador.

"Ik heb me enkele dagen goed afgebeuld en dat had ik nodig", zegt Alberto Contador. "Het is ook leuk om al bezig te zijn met de Tour, toch mijn grootste doel van het jaar."

"Ik voel dat ik nog wat punch mis, want ik heb weinig competitie in de benen", zegt Contador. "Maar op mentaal vlak is dat goed, dan is de honger groter. Het is de beste manier om je voor te bereiden op de Tour", zegt de renner van Astana.

"De aankomsten bergop in de Tour lijken me iets minder zwaar dan anders. Maar de rit naar Le Grand Bornand is zeker de koningeninnenrit", zegt Contador. "Met ook nog de Cormet de Roselend en de Colombière wordt het lastig."

Zondag start Contador in de Dauphiné Libéré. "Ik zal het deze week wat rustig aan doen om te recupereren. Tijdens de Dauphiné kan ik dan ritme opdoen, want dat is toch een kleine Tour."

sporza.beMisschien ook interessant: