Johan Bruyneel is hoopvol dat de geldproblemen van zijn Astana-ploeg snel opgelost zullen zijn. "Ik verwacht de komende dagen meer nieuws", zegt de manager van de Kazakse ProTour-ploeg. Ondertussen maakt Alberto Contador zich niet te veel zorgen.

De sponsors van Astana kampte de afgelopen maanden met financiële problemen, waardoor sommige renners en personeel hun loon later of helemaal niet had gekregen. Manager Johan Bruyneel denkt nu dat het ergste achter de rug is.

"De UCI beslist eerstdaags over de toekomst van Astana en wil garanties voor de rest van het jaar", zegt Bruyneel. "De beste oplossing is dat we kunnen voortdoen met de bestaande structuur."

"Ik hoop en ga er ook vanuit dat we met ons team in Monaco aan de start zullen staan van de Ronde van Frankrijk, ook al zijn nu alle loonproblemen nog niet opgelost", zegt de Belg nog.

Kopman Alberto Contador noemt de situatie van zijn team"delicaat". "Maar echt verontrust ben ik nog niet, de juiste mensen houden zich ermee bezig en ik concentreer me op mijn voorbereiding op de Tour."

sporza.beMisschien ook interessant: