Tom Boonen stapte in Parijs-Nice af in de slotrit. "Het was zwaar, maar ik had dit nodig als voorbereiding op de klassiekers", zegt hij. In Milaan-Sanremo wil hij de ploeg helpen. "Anderen zijn beter geschikt als kopman."

De 35-jarige Tom Boonen zag enkele van zijn Etixx-Quick Step-ploegmaten al schitteren. Hij ziet dan ook anderen in de rol van kopman voor Milaan-Sanremo volgend weekend.

"We hebben een sterke ploeg met als kopmannen Stybar en Gaviria. Zij zijn onze ijzers in het vuur voor Milaan-Sanremo. Ik wil de kopman ook niet zijn", stelt Boonen.

"Ik wil me vooral nuttig tonen voor de ploeg, dat is de enige reden waarom ik deelneem. Het is de makkelijkste klassieker om te rijden, maar de moeilijkste om te winnen, maar ik rijd die wel graag."

Parijs-Nice kon niet alle vraagtekens bij Boonen weggommen. "Deze editie was zwaarder dan de vorige jaren, mogelijk door het slechte weer. Voor de conditie is het wel een goeie zaak. Ik had dit nodig. Je moet deze koers rijden om beter te worden."

Boonen heeft wel nog geen referentiepunten, laat staan goeie uitslagen zoals enkele van zijn concurrenten wel al bij elkaar reden. "Maar ik denk wel dat ik klaar zal zijn voor mijn klassiekers. We hebben nog een maand (Parijs-Roubaix is 10 april)."

"Ik kan sinds mijn val in Abu Dhabi wel niet meer 100% uitgaan van mijn eigen gevoel, terwijl ik dat vroeger wel kon. Mijn lichaam reageert anders dan voor mijn val op zware inspanningen, maar ik verwacht wel dat het in orde komt."

sporza.beMisschien ook interessant: