Het is Greg Van Avermaet niet gelukt om zijn eerste zege van het jaar te boeken in Québec. Hij werd in een sprint met tweeën afgetroefd door Simon Gerrans. De Australiër was dit jaar ook al de beste in Milaan-Sanremo.

Na een lange ontsnapping met 13 renners kwam de wedstrijd pas echt op gang in de finale. Van een aantal vrijbuiters konden enkel Dries Devenyns en Chris Anker Sorensen het lang volhouden, al bleef hun voorsprong op het peloton beperkt.

Pas op minder dan vier kilometer van de finish werd het vluchtersduo gegrepen en dat was het sein voor Van Avermaet om in de aanval te trekken. Enkel Simon Gerrans glipte mee in het wiel van de Belg.

Achter hen probeerde favoriet Peter Sagan nog naar het leidersduo toe te rijden. Van Avermaet en Gerrans begrepen dat ze goed moesten samenwerken om de Slovaak af te houden en dat lukte. Op 300 meter van de streep gaf Sagan het op..

Van Avermaet ging als eerste aan in de sprint voor de zege, maar Gerrans had een goede reactie klaar en haalde het nog met enkele fietslengtes voorsprong op Van Avermaet. Op de erelijst volgt de 32-jarige Gerrans Philippe Gilbert op.

Greg Van Avermaet leek even op weg naar zijn eerste seizoenszege, maar zijn metgezel Simon Gerrans gooide roet in het eten. "Ik ben ontgoocheld. Ik had de wedstrijd kunnen winnen, daar had ik de benen voor", zegt van Avermaet.

"Ik viel aan op de slotklim en heb alles gegeven. We moesten blijven gaan, Sagan was in de tegenaanval gegaan. Simon Gerrans zat nog iets frisser. Ik moet blij zijn met mijn tweede plaats."

Simon Gerrans was opgelucht dat hij zijn aanval met de winst kon bekronen. "De finale was zenuwslopend. Greg Van Avermaet en ik moesten hard werken om voorop te blijven. Een van de beste renners van het peloton zat achter ons aan", zegt Gerrans.

"Ik heb hard gewerkt om sterk te kunnen presteren in het najaar. Er zijn nog wedstrijden die op mijn verlanglijstje staan."

sporza.beMisschien ook interessant: