Na een kwakkelseizoen lijkt Stijn Devolder er net op tijd weer door te komen. De renner van Vacansoleil toonde zich in de E3 en in de Driedaagse. "Het is opnieuw fris in mijn hoofd en dat is zeer belangrijk. Zonder tegenslag kan ik de finale van de Ronde mee kleuren."

Stijn Devolder is met een achtste eindnotering uit de Driedaagse De Panne-Koksijde gekomen. "Ik vertrek met een goed gevoel naar de Ronde", zegt de tweevoudige winnaar van Vlaanderens Mooiste.

"Het zelfvertrouwen is terug. Alles komt weer zoals in de periode waarin ik erin slaagde de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het is opnieuw fris in mijn hoofd en dat is zeer belangrijk."

"Je mag nog goede benen hebben, als het hoofd er niet naar staat, is het toch onbegonnen werk om schitterende resultaten neer te zetten. De Driedaagse is voor mij een goede waardemeter voor mijn conditie. En die is goed."

Vorig jaar reed Devolder het hele jaar achter de feiten aan. "Toen harkte ik elke meter, nu loopt het vlotjes", zegt Devolder. "Het is een hele opsteker dat ik weer op niveau ben. Het zal nodig zijn."

"Uit de Driedaagse leer ik dat er naast Boonen en Cancellara nog kandidaten zijn, zoals Chavanel en Westra. Of ik zelf favoriet ben? Een favorietenrol telt niet. Zondag telt enkel winnen."

"De combinatie Kwaremont-Paterberg heb ik nog niet verkend, maar ik heb heel veel op het parcours getraind. Als ik geen tegenslag heb, kan ik mee de finale kleuren. Dat zou een opsteker zijn." Devolder won de Ronde van Vlaanderen in 2008 en 2009.

sporza.beMisschien ook interessant: