Organisator Patrick Sercu is tevreden over de 70e editie van de Zesdaagse van Gent. "Vooral de gedrevenheid en de motivatie van de Belgen viel me op", analyseert Sercu. "Jammer genoeg was er ook één negatieve dag met die chaotische dopingcontrole."

Het Kuipke zat zes dagen afgeladen vol. En met publiekslieveling Iljo Keisse kreeg organisator Patrick Sercu zijn gedroomde winnaar. "Het was weer een groot succes", vertelt hij.

"Eigenlijk was het moeilijkste dit keer de aanloop naar de Zesdaagse en met name de situatie rond Iljo Keisse. Zou hij meerijden of niet? Daarna voelde hij zich nog eens grieperig ook."

"Maar eens op de fiets was er niks meer van te merken. Niemand zag nog dat hij vier maanden buiten strijd was. En ook aan de Kenny De Ketele was niet te zien dat hij een kwakkelzomer beleefde."

"Uiteindelijk presteerden alle toppers op niveau en hebben we een evenwichtige Zesdaagse gezien. Vooral de gedrevenheid en de motivatie van de Belgen viel me op."

"Jammer genoeg was er ook één negatieve dag", vindt Patrick Sercu. "De chaotische dopingcontrole van vrijdag heeft een halve avond verbrod. Je zag dat de renners geïrriteerd waren en dat zorgde voor een flauwe avond."

"Dopingcontroles zijn nodig, maar het kan toch niet dat controleurs een hele avond aan de cabines postvatten. De mensen in de tribunes zien dat, maar beseffen niet goed wat er gebeurt."

"Dokter Hans Cooman verklaarde achteraf dat hij verkeerd begrepen was, maar dat is de waarheid geweld aan doen", zegt mede-organisator Rob Discart aan onze collega's van sport.be.

"Cooman wilde zoals bij een tienkamp tussen de nummers door controleren. Hij heeft renners onder druk gezet om op het middenplein hun plasje te doen. Dat doe je niet met 7.000 man in de zaal."

"Een aantal renners heeft dat ook terecht geweigerd. Samen met de wielerbond zullen op dit alles zeker nog reageren bij de officiële instanties", laat Discart weten.

sporza.be



Misschien ook interessant: