Met vier ritzeges moet Mark Cavendish zijn mindere start in deze Tour al lang vergeten zijn. "De ploeg heeft weer ongelooflijk gereden voor mij", klinkt het. "Ik kon niet minder doen dan winnen." Robbie McEwen baalde achteraf. "Ik had echt goeie benen, maar vond geen gaatje."

De 25-jarige Mark Cavendish won in Bordeaux al zijn 25e etappe in de Tour de France. Na zijn overwinning deed hij bij Sporza het verhaal van de sprint.

"Cervélo wou duidelijk niet rijden om het groen van Hushovd te verdedigen. Lampre wou dat wel, maar wij hebben uiteindelijk overgenomen."

"Bernie (Eisel, red) zette me dan ideaal af en ik ben van treintje naar treintje gesprongen. Na wat de ploeg voor mij heeft gedaan, kon ik niet minder doen dan winnen. Het is alweer een ongelooflijke dag."

Gisteravond zag het er nochtans niet goed uit voor Cavendish. "Ik ben al vier dagen ziek, bronchitis. Ik was zelfs nog niet zeker dat ik vandaag zou starten."

Robbie McEwen sleepte met zijn vierde plaats weer een mooie ereplaats in de wacht, maar toch was hij niet tevreden. "Ik had heel goeie benen, maar ik vond geen gaatje."

"Er was heel veel wind en het was lastig om je positie te vinden. Op een cruciaal moment kwam er heel veel volk van achteren over mij. Ik moest even remmen en weer op gang komen."

"Nee, dit was geen goeie sprint. Ik kan nog veel beter, dat belooft voor zondag in Parijs", klinkt de Australiër nog gemotiveerd.

"Ik heb hetzelfde gevoel als elf jaar geleden in Bordeaux", zegt McEwen. "Toen had ik ook een goed gevoel, maar won ik ook niet. Op de Champs Elysées was het daarna wel prijs. Nog 1 kans."

sporza.beMisschien ook interessant: