Mark Cavendish won in 2009 zes ritten in de Tour, maar dit jaar kon de Brit van Team Columbia nog geen potten breken. Ploegleider Valerio Piva blijft kalm en ook adviseur Erik Zabel maakt zich voorlopig nog niet al te veel zorgen.

"Woensdag zette Mark Renshaw de sprint te vroeg in. Mark wachtte wel, maar kwam op het einde snelheid te kort. Ritwinnaar Petacchi anticipeerde heel goed. Toen hij ging, was het voor Mark al te laat", vertelt Piva aan Sporza.

"Mark is niet zo sterk als vorig jaar. Maar als in de finale alles goed gaat, kan hij nog altijd winnen. Het is ook niet simpel, want iedereen wil hem kloppen. De ploeg staat nog steeds achter hem, wij blijven het proberen."

Erik Zabel, adviseur bij Team Columbia, beseft ook dat Mark Cavendish in een mindere vorm zit dan vorig jaar.

"We moeten daar niet flauw over doen. Woensdag was duidelijk te zien dat hij niet de benen heeft van in 2009. Maar gisteren is gisteren en vandaag is vandaag. Als de finish in zicht komt, vindt een sprinter vaak zijn tweede adem", zegt de Duitser aan Sporza.

"Er komen nog vijf etappes voor sprinters, dus zes ritten zal hij dit jaar niet meer winnen. Misschien wordt de druk daardoor wel minder en fietst hij minder verkrampt. En we hebben ook een kleine aanpassing gedaan. Hopelijk werkt het."

sporza.beMisschien ook interessant: