Fränk Schleck (Saxo Bank) heeft in de afsluitende tijdrit in Liestal de leiderstrui van Robert Gesink nog afgenomen. Tony Martin was de snelste.

Fabian Cancellara, de eindwinnaar van vorig jaar, was het aan zijn reputatie verplicht om voluit te gaan in de tijdrit. De Zwitserse machine was evenwel niet het snelst, want Tony Martin schoor nog 17 seconden van die tijd.

Voor de eindzege stelde gele trui Gesink teleur. Hij gaf meer dan twee minuten toe en wordt in de stand door vier renners gepasseerd. Armstrong zat Schleck op de hielen, maar was iets te traag.

Fränk Schleck was in de tijdrit bijna een minuut sneller dan Robert Gesink. "Een specialist als Fabian Cancellara zal ik wel niet worden, maar ik heb erop getraind en dat loont", zei hij.

"Dankzij mijn goeie tijdrit behaal ik hier toch wel een grote overwinning. Het geeft me ook veel vertrouwen voor de Tour. Ik zeg niet dat we daar gaan winnen, maar we gaan iets proberen."

Schleck wou ook zijn steun betuigen aan zijn landgenoot Kim Kirchen, die in een coma ligt. "Vanwege mezelf en mijn broer wil ik Kim en zijn vrouw het beste toewensen. Ik hoop dat alles goed komt.""Met mijn tweede plaats in het eindklassement ben ik zeker tevreden. Het blijft de goeie kant uitgaan met mijn conditie en ik zal klaar zijn voor de Tour", zei Lance Armstrong.

"Mijn felicitaties ook aan Fränk Schleck. Hij is een goeie renner, een goeie vriend en hij reed een geweldige tijdrit."

sporza.beMisschien ook interessant: