Mark Cavendish was dinsdag in de Ronde van Zwitserland betrokken in een zware valpartij waar hij volgens sommige collega's schuld aan had. "De concurrentie wil de voorbereiding van Mark Cavendish op de Tour verstoren", zegt Valerio Piva, ploegleider van de Brit bij Columbia.

Cavendish won vorig jaar maar liefst zes ritten in de Tour en dat steekt bij de andere sprinters, denkt Piva. "Er heerst heel veel jaloezie in het peloton, omdat Mark vorig jaar veel races won. Ze willen hem nu mentaal raken voor de Tour", stelt de Italiaan. "De anderen maken van hem een duivel."

Het peloton vroeg in Zwitserland meer respect van Cavendish tijdens een protestactie.

"Onbegrijpelijk. De anderen willen enkele weken voor de start van de Tour de druk verhogen", denkt Piva, die niet vindt dat de spurtbom iets verkeerd deed: "Hij week een beetje van zijn lijn af maar dat deden anderen ook."

Cavendish heeft ondertussen de Ronde van Zwitserland verlaten omdat hij een pijnlijke rug overhield aan de valpartij. "We maken ons echter geen zorgen over zijn conditie. Het is enkel pijn, er is niks gebroken", besluit Piva.

sporza.beMisschien ook interessant: