Dominque Cornu (Skil-Shimano) is de nieuwe leider in de Ronde van België. Hij was de beste in de tijdrit in Herzele en neemt de leiderstrui over van Philippe Gilbert, die pas 33e werd door de regen. Zondag eindigt de Ronde van België met een stevige rit in de Ardennen.

Devolder legde als eerste de lat hoog in de tijdrit rond Herzele. Moerenhout evenaarde die tijd, maar werd door de jury net boven de Quick-Step-renner geplaatst. Toch moesten beide mannen hun meerdere erkennen in Cornu, die nog drie seconden sneller reed dan de rest.

Gilbert, niet echt een tijdrijder, probeerde zijn eerste plaats te verdedigen, maar door een plotse, hevige regenbui verloor hij nog veel tijd.Dominique Cornu zette een puike prestatie neer in de tijdrit. Dankzij zijn zege is hij ook de nieuwe leider. "Dit is geweldig", vertelde Cornu aan Sporza.

"Het is wel een verrassing dat ik hier op het podium sta. Ik probeer al lang een tijdrit te winnen bij de profs. Het werd nu wel eens tijd voor een zege. Dan weet je weer waarom je zo afziet op de fiets. Deze overwinning is een boost voor me."

"Volgens sommigen ben ik na mijn overstap van de beloften naar de profs wat blijven hangen, maar ik heb altijd hard gewerkt. Voor een renner als ik is het niet simpel. Dit is een nieuw begin."

"De etappe van zondag? Het wordt een zware rit, maar ik wil nog wel eens iets proberen", zei de nieuwe leider.

sporza.beMisschien ook interessant: