Jimmy Casper (Saur-Sojasun) heeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau bezorgd met de zege in de derde rit in de Ronde van België. De Fransman klopte Danilo Napolitano en Gert Steegmans in een massaspurt in Mechelen. Philippe Gilbert blijft leider.

Het startschot zinderde nog na of vier Belgen kozen het hazenpad: Vandenbergh, Vanspeybrouck, Kuyckx en Renders. De vier kregen tot 5 minuten, maar op 50 km van de streep kwam alles weer samen.

Het regende nieuwe ontsnappingspogingen, leider Gilbert zelf ging dan maar op kop van het peloton eens doortrekken om de boel wat te kalmeren.

Landbouwkrediet bleef toch erg bedrijvig, vooral Amorison en Nys wilden graag wegrijden.

Amorison raakte weg met Brammeier, Prémont en Delaplace. Maar het peloton hield het viertal steeds in het vizier en pakte ze terug. Nys ging aan, maar de veldrijder/mountainbiker kreeg niemand mee.

Een massaspurt was niet te vermijden. Op 3 kilometer werd de voorbereiding wel verstoord door een zware valpartij, maar daar maalde Steegmans niet om. Hij leek te winnen met machtige halen, maar Casper ging er nog over.

Jimmy Casper heeft zichzelf een mooi verjaardagsgeschenk bezorgd. "Ik word vandaag 32 jaar", vertelde hij aan Sporza. "Ik wilde absoluut winnen vandaag. Dit is bovendien mijn 50e profzege. In de laatste rechte lijn zag ik plots iemand van RadioShack (Steegmans, red). Ik moest vlug anticiperen."

sporza.beMisschien ook interessant: