In Le Soir praat Patrick Lefevere openlijk over de toekomst van het Belgische wielrennen. De concurrentie voor onze twee topploegen (Quick-Step en Omega Pharma-Lotto) wordt steeds groter. Daarom pleit Lefevere voor een grote fusie.

"Een grote samensmelting, volgens mij is dat de enige optie die het Belgische wielrennen aan de top kan houden in de toekomst", opent Patrick Lefevere. "Alle grote spelers bij elkaar: Lotto, Quick-Step en Omega Pharma."

"En voeg daarbij Eddy Merckx toe. Zonder hem kan het niet, vind ik. Hij is de sleutel van onze sport. Op die manier zouden we een ploeg kunnen bouwen met een budget van 15 miljoen euro. Daarmee kunnen we de concurrentie aan."

Lefevere heeft al ervaring met samensteltingen. "Het grote Mapei was een samensmelting tussen Italiaanse, Spaanse en Belgische sponsors en dat werkte uitstekend."

"De beste Belgische renners in één ploeg, dat is al heel lang een droom van mij. En ervoor zorgen dat we ook twee kleinere ploegen hebben voor de jeugd. Jong Belgisch talent wil ik goed begeleiden."

"Stel je voor: Tom Boonen en Philippe Gilbert in één ploeg. Ik droom er nu al van. Die twee kunnen gewoon alle voorjaarsklassiekers winnen."

sporza.beMisschien ook interessant: