Cadel Evans is de morele winnaar van de klimtijdrit naar de Kronplatz. Hij pakte 28 seconden terug op Ivan Basso, maar David Arroyo blijft wel in leider in de Giro. "Het was een delicate dag", zei de Spanjaard. Sporza verzamelde voor u enkele reacties van de hoofdrolspelers van de dag.

De beste van de dag was Stefano Garzelli. "Na de rit op de Monte Grappa, waar ik een slechte dag had, heb ik beslist om een goed klassement te vergeten en voor ritwinst te gaan. "

"Daarbij had ik meer de bergrit van woensdag dan deze klimtijdrit in gedachte. Ik had nooit durven te hopen dat ik dit op mijn bijna 37e nog in mijn mars had."

Het dichtst in de buurt van Garzelli eindigde Cadel Evans. Hij sprong in de stand van vijf naar vier, en heeft nog 42 seconden achterstand op Basso. "Ik heb het maximum gegeven, zoals ik al doe sinds de start van deze Giro in Nederland."

"Of ik de volgende dagen geen steun mis van mijn ploegmaats? Dat is geen nieuwe situatie voor mij. Ik heb in de Tour ook al tegen zware blokken moeten strijden", beseft de wereldkampioen van BMC."

De Franse veldrijder John Gadret werd verrassend derde in de rit. "Ik ben bijzonder tevreden. Mijn eerste deel was niet bijster goed, maar daarna vond ik mijn goeie benen. Voor Basso en Vinokoerov eindigen is te gek. Dit is de mooistee prestatie in mijn carrière."

Arroyo mag nog minstens een dag rondrijden met zijn roze trui, roze bril en roze fiets. "Het was een delicate dag, ik ben tevreden dat ik hem op deze manier afsluit. Als ik zo blijf rijden, zit het podium er in."

"Of ik de Giro win? Makkelijker gezegd dan gedaan. Het belangrijkste is dat ik de roze trui nog altijd heb en dat ik een goed team heb dat het gewend is om te werken voor een kopman. Ik ben klaar om tot het uiterste te gaan tegen Basso en Evans."

Basso is de dichtste belager van Arroyo op 2'27". "Ik sta nu tweede, voor mij is de dag geslaagd. Ik heb tijd gepakt op Sastre en Arroyo, niet evident in mijn geval na een rustdag."

sporza.beMisschien ook interessant: