Quick-Step-kopman Tom Boonen had in de finale van Dwars door Vlaanderen enkel Maarten Wynants aan zijn zijde. "Bij Devolder kan het snel keren", zegt ploegleider Wilfried Peeters. " Devolder had een korte uitleg: "Ik was gewoon niet mee op het juiste moment."

Wilfried Peeters had ook gezien dat zijn kopman geïsoleerd zat in de finale. "Chavanel was nog niet gerecupereerd van Milaan-Sanremo, maar Devolder had ik wel voorin verwacht", zegt Wilfried Peeters.

"Ik ga niet ontkennen dat van de ploeg meer verwacht mag worden", zegt ploegleider Peeters in de kranten. "Maar je verliest hier niet de Ronde van Vlaanderen. Ik maak me niet echt ongerust."

"Devolder gaf als uitleg dat hij op de Oude Kwaremont een "kwak" had gekregen en hij raakte niet meer voorin. Maar van Stijn is bekend dat het snel kan keren. In de Ronde van Vlaanderen wordt het anders, dat is ook een andere wedstrijd."

Ook Boonen zelf lijkt zich weinig zorgen te maken. "Zowel Devolder als Chavanel zullen er over tien dagen wel staan. Daar ben ik gerust in. Ik ga ervan uit dat iedereen weet waarmee hij bezig is."

Devolder reed woensdag als 80e over de finish in Waregem op meer dan vier minuten van winnaar Matti Breschel. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen gaf een bondige reactie aan de kranten.

"Wat er gebeurd is? Het was koers vandaag", probeerde Devolder de boot af te houden. "Ik was gewoon niet mee op het juiste moment."

"Tot de Eikenberg kon ik me vooraan vlot handhaven, maar op de Oude Kwaremont kreeg ik een "kwak". Ik moest afhaken en slaagde er niet meer in om in de spits te geraken."

"Ik moet beter kunnen", was Devolder eerlijk. "Of ik ontgoocheld ben? Goh, neen. Zaterdag is er weer een koers." Devolder rijdt komend weekend enkel de E3-Prijs, hij start zondag niet in Gent-Wevelgem.

sporza.beMisschien ook interessant: