Niels Albert heeft in de A-cross van Maldegem zijn 16e overwinning van het seizoen behaald. Kevin Pauwels eindigde op een kleine afstand tweede, voor Bart Wellens. Wereldkampioen Zdenek Stybar werd zevende in de zogenoemde Parkcross.Al na twee ronden vormde zich een kopgroep van acht renners. Nys en Albert ranselden die uit elkaar, alleen Pauwels en Wellens konden volgen.

In volle finale viel Nys, wat later lieten Albert en Pauwels ook Wellens achter. Albert draaide als eerste de laatste rechte lijn in en jubelde.

Voor Albert was het zijn 16e zege dit seizoen. Zdenek Stybar, die zondag in Tsjechië wereldkampioen werd, kon zich niet voorin nestelen in de Parkcross.

"Ik had niet verwacht hier te winnen, maar het is altijd mooi als er weer een overwinning bijkomt", zei Niels Albert.

"Revanchegevoelens had ik niet na het WK. Dat Stybar niet in het stuk voorkwam, is ook normaal. Vorig jaar werd ik hier als kersvers wereldkampioen pas 13e."

"Ik weet hoe het voelt om je eerste wedstrijd met de WK-trui te rijden. Je wordt enkele dagen geleefd, deze cross komt voor Stybar dus iets te vroeg."

"De feesten hebben hun tol geëist", gaf Stybar toe. "Het lukte voor geen meter. Ik ga nu twee dagen serieus trainen, ik wil me nog enkele wedstrijden bewijzen."

sporza.beMisschien ook interessant: