Tom Boonen heeft de strijd gestaakt in de 13e rit van de Vuelta. Na 99 km kneep hij de remmen dicht. "Hij wou een risico nemen met zijn rug met het oog op het WK", zegt Wilfried Peeters.

"Eigenlijk wou Tom nog een paar dagen langer blijven, tot in Cordoba. Maar na zijn val in de tijdrit is hij nooit meer de oude geweest", zegt de ploegleider van Quick-Step aan Sporza.

"Zijn rug zat helemaal vast na die val. We hebben dat door een fysiotherapeut nog wel kunnen "rechtzetten", maar door het de vele bergen van de voorbije dagen werd het weer erger. Tom vond het verstandiger om ermee te stoppen."

Wilfried Peeters denkt niet dat het WK van Tom Boonen in gevaar is door zijn rugprobleem. "Met wat rust komt dat wel in orde", zegt de ploegleider.

"Twee of drie dagen langer in de Vuelta was beter geweest. Maar Tom wou het risico niet nemen om op de Sierra Nevada (de slotklim op zaterdag) helemaal voluit te moeten gaan waardoor zijn rugprobleem nog erger zou worden."

Boonen kan uiteindelijk terugblikken op een goeie Vuelta. In de openingstijdrit werd hij tweede na Cancellara. Daarna mengde hij zich nog in enkele massasprinten, maar winnen zat er net niet in. Ook Oscar Freire gaf zaterdag op.

sporza.beMisschien ook interessant: