Philippe Gilbert liet zich woensdag opmerken met een knappe tweede plaats in de elfde rit van de Vuelta. Dat belooft met het oog op het WK in Mendrisio. Gilbert werkt ondertussen hard voor de kopman van Silence-Lotto, Cadel Evans. "Hij slorpt veel energie op", zegt Gilbert.

Gilbert sprintte gisteren na een lastige etappe voor de ritoverwinning en moest enkel Tyler Farrar laten voorgaan. "De conditie is alvast prima", zegt de renner van Silence-Lotto in Gazet van Antwerpen.

"Anders zou ik niet met die kleine groep over de laatste col van de dag zijn geraakt", zegt Gilbert, die in de Ronde van Spanje de laatste hand legt aan zijn voorbereiding op het WK.

Gilbert wil zich nog eens tonen in de Vuelta. "Ik zie nog enkele kansen voor mezelf, misschien kan ik net als in de Giro in de laatste week toeslaan."

"Maar het grootste deel van mijn aandacht gaat naar onze kopman Cadel Evans. Die slorpt veel energie op, omdat hij zich zo stuntelig door een peloton beweegt. Hij heeft voortdurend ploegmaats nodig om zich te handhaven. Maar zo gaat dat als je een klassementsrenner hebt", wil Gilbert niet klagen.

sporza.beMisschien ook interessant: