Na de finish van de 9e rit in de Vuelta kreeg Cadel Evans het aan de stok met Robert Gesink. Alejandro Valverde geniet dan weer van zijn gouden trui.

Volgens Cadel Evans werd hij in de sprint voor de derde plaats gehinderd door Robert Gesink. De Nederlander is het daar niet mee eens. "Evans zal wel een slechte verliezer zijn", zegt hij.

"Op 500 meter van de streep sloot ik aan en ik ging op kop de sprint aan langs de boarding. Valverde ging buitenom, Evans wilde binnendoor."

"Helaas kwam de boarding iets naar binnen, waardoor Evans tussen mij en de boarding reed en moest inhouden. Evans zei dat hij daardoor zijn leiderstrui niet kon verdedigen."

Volgens omstanders gaf Evans Gesink een kopstoot. "Evans was agressief, maar ja, daar kan ik weinig mee", blijft Gesink diplomatisch.

Alejandro Valverde rijdt dinsdag in de leiderstrui zijn thuisstad Murcia binnen. "Meer dan de ritzege had ik mijn zinnen gezet op bonificatieseconden die me de amarillo trui zouden opleveren."

"Op de beklimming heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk het tempo te bepalen. Mijn team had niet veel werk, het was een zenuwachtige dag. Maar goed, ik heb wat ik wil: de leiding. Toch houd ik er rekening mee dat ik de volgende dagen zware concurrentie krijg van Evans."

Ritwinnaar Cesar Veloso was blij met de ritzege, maar zei ook dit: "Onze Vuelta is nog niet 100% geslaagd. Mijn ploegmaat Ezequiel Mosquera moet eerst nog aan de leiderstrui geraken."Misschien ook interessant: