Sportweekend sprak exclusief met Tom Boonen in de rand van de Ster Elektrotoer. Hij praatte over de beslissing van de Tour om hem niet toe te laten, maar hij geeft de hoop niet op.

Tom Boonen probeert via de rechtbank een startbewijs af te dwingen voor de Tour de France. "De onzekerheid maakt je gek", zegt Boonen in Sportweekend.

"Ik weet niet wat er met de ploeg zal gebeuren. Dat zijn niet enkel ploegmakkers, maar ook vrienden."

"Voor mij maakt het niet meer uit of ik wel of niet mag starten, het is een princiepskwestie geworden. Het is hard tegen hard, niemand wil plooien", zegt hij.

"Toch ben ik er bijna zeker van dat het in orde komt, alleen is het tegen mijn principes dat het zo moet. Er komt meer politiek bij kijken dan ik gewild had. Ik had het liever opgelost met een gesprek, maar dat gaat nu eenmaal niet."

Als Boonen gelijk krijgt en deelneemt aan de Ronde van Frankrijk, zal zijn voorbereiding niet 100% geweest zijn.

"Het zal niet simpel worden om aan een zware Tour te beginnen. Ten eerste ben ik niet welkom en ten tweede mentaal niet fris."

"Maar ze verwachten wel van jou dat je er vanaf de eerste dag 100% gemotiveerd voor gaat en als je 2 dagen niet wint, komen de vragen: "Waarom niet?"."

"Dat steekt me wat tegen, maar ik zal er het beste van proberen te maken. Als er dan uiteindelijk nog een prijs uit de bus zou vallen, ben je echt een grote", besloot Boonen met een glimlach.

sporza.beMisschien ook interessant: