Team Columbia rijgt de zeges aan elkaar. De ploeg won al zes van de acht ritten in de Ronde van Zwitserland. "We hebben geen geheim", zegt ploegleider Valerio Piva aan Sporza. Piva blikt ook vooruit op de Tour. "De ploegentijdrit is een hoofddoel."

"Wij hebben een heel sterke ploeg met veel talentrijke jongens die een koers kunnen winnen. Het verschil met andere ploegen is misschien de motivatie. De jongens werken al twee jaar keihard. Dat werpt nu zijn vruchten af", klinkt het.

"Met Cavendish ben je van tevoren al zeker van een ritzege of twee. Ook Tony Martin is voor ons geen verrassing. Hij was vorig jaar al een supertalent, maar is nu rijper geworden", vertelt Piva.

Team Columbia trekt met grotendeels dezelfde ploeg naar de Tour. "Onze Tourploeg ligt inderdaad zo goed als vast", zegt ploegleider Valerio Piva aan Sporza. "De manager zal de ploeg wellicht maandagvoormiddag bekendmaken."

"Met Mark Cavendish hebben we een mannetje voor de sprints en Kim Kirchen mikt op het klassement. We moeten dus een evenwicht zien te vinden in onze ploeg. Ook de ploegentijdrit is een van onze hoofddoelen in deze Tour", vertelt Piva.

Mag Maxime Monfort mee naar de Ronde? "Ik hoop het, want hij is in topconditie en gemotiveerd. Hij maakt zeker een goede kans. Maar we mogen maar negen renners meenemen, dus we zullen zeker jongens moeten teleurstellen."

sporza.beMisschien ook interessant: