Franco Pellizotti (Liquigas) heeft de korte klimetappe op de Blockhaus gewonnen. Denis Mensjov verdedigde zijn roze trui met succes, ook al werd hij bestookt door Danilo Di Luca. Seeldraeyers ziet Masciarelli naderen in de strijd om het wit.

De etappe was maar 83 kilometer lang, maar eindigde na een klim van 18 kilometer wel boven op de Blockhaus. Na wat vroege schermutselingen van de mindere goden, stak Franco Pellizotti het vuur aan de lont.

Lance Armstrong probeerde het gaatje te dichten, maar hij vergaloppeerde zich. Achter Pelizotti vormde zich een groepje met leider Mensjov, die als een schaduw bij Di Luca bleef.

Di Luca moest al het werk verzetten, maar kwam geen meter dichter bij Pellizotti. Garzelli won de sprint om de tweede plaats en verstevigt zijn bergtrui. Di Luca werd vlak voor Mensjov derde.

Dankzij de bonificatieseconden nadert Di Luca wel tot op 26 seconden van de Rus. Met nog een bergrit en de slottijdrit in Rome blijft de Giro spannend. Sastre is zijn derde plaats kwijt aan Pellizotti.

Kevin Seeldraeyers kon deze keer de toppers niet volgen en moet in de strijd om de witte trui wat van zijn voorsprong inleveren. Francesco Masciarelli is genaderd tot op bijna twee minuten.

sporza.beMisschien ook interessant: