De Sloveen Pogačar wint de koninginnenrit en neemt de leiding in het algemeen klassement over van Wout van Aert die tweede staat gedeeld met Sergio Higuita op 35 ’’. Pogačar gaat ook aan de leiding in het bergklassement en in het klassement beste jonge renner terwijl Van Aert de Maglia Ciclamino van het puntenklassement om de schouders krijgt.
Op de foto (© LaPresse) Pogačar en Van Aert na de vierde etappe bij het uitrijden.

Prati di Tivo, 13 maart 2021 - Pogačar won de koninginnenrit na een aanval met nog 5 km te gaan na Geraint Thomas te hebben bijgehaald. Thomas was na een eerste offensief van ploeggenoot Egan Bernal weggesprongen. Bernal ging opnieuw achter Pogačar aan maar strandde, terwijl daarna Simon Yates probeerde het gat naar de Sloveen te overbruggen. De Engelsman kwam tekort en moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Higuita derde werd. Van Aert beperkte zijn verlies tot 45 ’’. Eerder in de race was er een ontsnapping met Benjamin Thomas, Mattia Bais, Mads Wurtz Schmidt, Emil Vinjebo en Marco Canola. Wurtz Schmidt was de laatste ontsnapte vluchteling totdat Pogačar in de actie kwam.
Etappewinnaar Tadej Pogačar en nieuwe Maglia Azzurra drager zei tijdens de persconferentie: “Het was echt een goede dag vandaag, zoals in mijn beste dagen bergop. Ik ben blij met mijn vorm en de overwinning. Het was van start tot finish heuvelachtig en bergop. Op de slotklim ging ik vroeg omdat dat nodig was om veel seconden te winnen op de concurrentie. Als je dit doet, kan het mislukken, maar je kunt ook veel winnen. Het bleek een goede beslissing om vroeg te gaan. Ik zag Simon Yates nog heel dichtbij komen, maar hij kwam uiteindelijk te kort. Ik merkte dat hij ook aan de limiet zat en dat het heel moeilijk voor hem zou worden. Het is me vandaag gelukt wat voorsprong te nemen, maar ik moet nog flink aan de bak om mijn voorsprong te behouden in de laatste drie ritten. Het zal zwaar zijn tot het einde, maar ik heb een goed team en ben klaar om de leiderstrui te verdedigen."
De nieuwe drager van de Maglia Ciclamino Wout van Aert, die nu tweede in het algemeen klassement is, zei: “Ik had graag langer kunnen volgen en meer steun gekregen van andere teams, maar Tadej [Pogačar red.] begon vrij vroeg en dat was niet in mijn voordeel. erotik shop De druk lag op mij en ik moest het zelf opknappen. Ik heb mijn best gedaan. 35 seconden is een mooie voorsprong voor Tadej, maar er zijn nog drie etappes. Ik kijk vooruit want de komende etappes zouden me moeten liggen. Ik mik nog steeds op de eindzege en ik vecht tot het einde. De race is nog niet voorbij.”
Mathieu van der Poel kon in de Koninginnenrit niet meekomen. Hij werd uiteindelijk 106e op 20’ 30” van Pogačar en zakte naar de 64ste plaats in het algemeen klassement. Hij kan zich nog op etappewinst richten en staat derde in het puntenklassement met 22 punten achter Pogačar (32 p.) en van Aert (23 p.).
Uitslag 4e etappe:
1 - Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates), 148 km in 3u51'24 ", gemiddelde snelheid 38,375 km / u
2 - Simon Yates (Team BikeExchange) op 06 ''
3 - Sergio Andres Higuita Garcia (EF Education-Nippo) op 29 ''

Algemeen klassement:
1 - Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates)
2 - Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) op 35 "
3 - Sergio Andres Higuita Garcia (EF Education-Nippo) op 35 "
4 - Mikel Landa (Bahrein - Victorious) op 38 ''
5 - Nairo Quintana (Team Arkéa-Samsic) op 41 ''

RCS Sport Cycling Press OfficeMisschien ook interessant: