Siena. Op zaterdag 1 augustus vindt het eerste WorldTour-evenement sinds de herstart van het seizoen plaats. De winnaars van beide edities van 2019: de regerend wereldkampioene Annemiek van Vleuten en Julian Alaphillippe, strijden tegen veel van de beste renners van het profpeloton.

Siena, 31 juli 2020 - Het podium in Siena is opgebouwd voor de herstart van de UCI WorldTour-kalender voor heren en dames in afwachting van de winnaars van de Strade Bianche Women Elite EOLO en de Strade Bianche EOLO. De grootste namen van wielrennen zijn samengekomen in Siena. Het belooft van begin tot eind een spannend gevecht te worden.

Aan het vertrek de winnaar van vorig jaar: Annemiek van Vleuten, een van de favorieten. Ze won onlangs drie opeenvolgende wedstrijden (Durango-Durango Emakumeen Saria, Clasica Femenina Navarra e Emakumeen Nafarroako Klasikoa) . Bij de mannen verdedigt Julian Alaphilippe zijn titel.

Bij de dames zijn alle ogen gericht op onder meer Katarzyna Niewiadoma (derde plaats in 2019), de winnaar van 2017 Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio, Anna van der Breggen en Marianne Vos.

Op de startlijst van de mannenrace staan ​​ook de winnaar van 2018 Tiesj Benoot, Michał Kwiatkowski, winnaar van de race in 2017 en 2014, Philippe Gilbert (winnaar van de 2011-editie) en Zdeněk Štybar (winnaar van de 2015-editie). Oliver Naesen, wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel, drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet, voormalig wereldkampioen veldrijden en tweevoudig podiumfinisher in Siena Wout van Aert, Alberto Bettiol, Tadej Pogačar, Jakob Fuglsang (vorig jaar tweede) en Vincenzo Nibali. Al deze grote namen zullen ook een gooi naar de eindzege doen.

RCSMisschien ook interessant: