Mark Cavendish (Team Columbia) heeft getoond dat hij de snelste spurter in deze Giro is. In de straten van Firenze was hij sneller dan Alessandro Petacchi. Wellicht verschijnt Cavendish morgen niet meer aan de start van de 14e etappe.

De 13e rit was gesneden koek voor de sprinters. Toch probeerden drie renners, Ignatjev, Schröder en Scarselli, tegen beter weten in de massasprint te ontlopen.

Maar de sprintersploegen hadden geen genade. Schröder bood het langste weerstand. Op zes kilometer van de finish moest de Duitser toch plooien.

Bij het binnenrijden van Firenze nam Garmin het heft in handen, maar in de laatste kilometer nam Columbia over. Cavendish werd perfect gelanceerd en maakte er een lange sprint van. Petacchi kon nog even naderen, maar de Brit kon de Italiaan makkelijk afhouden en kwam met zijn vingertje in de lucht over de finish.

In het duel tussen Cavendish en Petacchi in deze Ronde van Italië staat het nu 3-2 voor de Team Columbia-renner. Vanavond overlegt Cavendish met zijn ploegleiding over de rest van zijn seizoen. Wellicht stapt hij uit de Giro om zich op de Ronde van Frankrijk voor te bereiden.

sporza.beMisschien ook interessant: