Robbie McEwen heeft zich woensdagavond laten onderzoeken in een ziekenhuis in Geraardsbergen. Sporza belde hem om te vragen hoe hij het stelt. "Al bij al valt de schade goed mee", zei McEwen.

"Mijn ribben, sleutelbeen en bekken zijn intact. Er is niks gebroken en dat is al een hele opluchting", zei de Australiër. "Meteen na de val hoestte ik bloed op, maar volgens de dokters kan dat gebeuren. Dat heeft zichzelf intussen ook al opgelost. Ik heb wel een lichte hersenschudding. Ik zal nog een dag hoofdpijn hebben, maar er zijn ergere dingen in het leven", zegt de sprinter van Katjoesja.

"Voor de rest heb ik blikschade: bulten, blauwe plekken en een bloeduitstorting aan mijn heup", zegt McEwen. "Donderdag probeer ik op de hometrainer mijn beentjes te laten draaien. We zullen zien wat dat geeft. Het zal wel nog enkele dagen duren voor ik goed op een fiets kan zitten."

"Uiteindelijk is het meest frustrerende dat ik niet gewonnen heb. Ik zat perfect en was zeker dat ik mijn tweede Scheldeprijs zou binnenhalen. Maar goed, het is niet de eerste keer dat ik val en welicht ook niet de laatste. Het hoort bij het vak en ik zal er in de volgende sprint niet aan denken."

sporza.beMisschien ook interessant: