Enkele Italiaanse renners zijn niet te spreken over de overwinning van Arnaud Démare in Milaan-Sanremo. De Fransman was betrokken bij een valpartij, maar kon uiteindelijk toch naar de zege sprinten. "Logisch, want hij werd bij zijn terugkeer geholpen door zijn volgwagen", vertellen twee Italiaanse renners."

Het geluk stond aan mijn zijde, want na mijn valpartij aan de voet van de Cipressa dacht ik dat mijn koers voorbij was. Maar het was alsof de zege me vandaag niet kon ontglippen", vertelde Arnaud Démare na zijn triomf in Sanremo.

Maar de overwinning van Démare krijgt een vervelend randje. In La Gazzetta dello Sport haalt Matteo Tosatto (Tinkoff) uit naar Démare.

"Op de Cipressa reed Démare dubbel zo snel als wij", vertelt Tosatto, die in de achtergrond een getuige was van de inhaalrace van de Fransman naar de eerste groep.

"Hij werd geholpen door zijn volgwagen. Ik heb niet gezien of hij zich aan een autoraam of aan een drinkbus heeft vastgehouden. Maar zonder die hulp zou hij nooit voor de zege gespurt hebben."

"Ik heb zoiets, zeker op zo'n schaamteloze manier, nog nooit gezien", vertelde de 41-jarige Italiaan, die gisteren zijn 17e Milaan-Sanremo reed. "Maar ik ben ervan overtuigd dat nog andere renners het voorval gezien hebben."

Capecchi bevestigt: "Het is walgelijk"

La Gazzetta dello Sport wilde het verhaal van Tosatto verifiëren en vond bevestiging bij Eros Capecchi (Astana). De Italiaanse sportkrant benadrukt dat de twee renners elkaar na de aankomst niet gesproken hadden voor ze hun verklaringen aan de Gazzetta hebben gegeven.

"Démare is ons op de Cipressa met een snelheid van 80 km/u voorbijgesneld", vertelde Capecchi. "Ik heb dat nog nooit meegemaakt."

"Ik zat in het wiel van Tosatto en heb alles goed gezien. Démare hield zich vast aan de rechterkant van de volgwagen. Het is walgelijk." De Gazzetta gaf nog mee dat de jury niets had vastgesteld.

sporza.beMisschien ook interessant: