Ook in Zwitserland werd er vandaag gekoerst, de zege in de GP Lugano was voor Colbrelli. De 22-jarige Arnold Fiek belandde na een tuimelperte 12 meter lager in het meer, maar kwam er zonder breuken vanaf.

De weergoden waren de renners niet gunstig gezind in Lugano, de regen viel er met bakken uit de lucht. Tvetcov en Nych trokken in de aanval en kregen even later het gezelschap van Wegmann en Gerdemann. Die laatste gaf er even later abrupt de brui aan.

De andere drie werden weer ingerekend op 60 kilometer van het einde, waarna een vijftal ervandoor ging. Italianen Ulissi, Cunego en Pirazzi kregen het gezelschap van Pantano en Fraile, maar ook die aanval was geen lang leven beschoren.

Ulissi probeerde het dan nog eens, maar alweer liet de achtervolgende groep hem niet begaan. Een sprint moest dus beslissen over winst en daarin was Colbrelli duidelijk de sterkste. Hij verwees Diego Ulissi en Roberto Ferrari naar de dichtste ereplaatsen.

Fiek belandt in het meer van Lugano

Arnold Fiek heeft een goede engelbewaarder. De 22-jarige Duitser van Christina Jewelry ontsnapte al in de openingsfase aan een drama. Fiek miste een bocht en botste met zijn fiets tegen een obstakel. Daarop werd hij de lucht in gekatapulteerd om uiteindelijk twaalf meter lager in het meer van Lugano te belanden.

De onfortuinlijke Fiek werd uit het water gevist en naar het ziekenhuis gebracht. Daar hadden de dokters goed nieuws: de jonge renner is nooit buiten bewustzijn geweest en heeft, behalve een nat pak en een straf verhaal, ook niets overgehouden aan zijn duik.

sporza.beMisschien ook interessant: