Bryan Coquard (Europcar) heeft de tweede rit in de Franse rittenkoers Route du Sud gewonnen. Op een lastige aankomst leek het peloton te kort te komen, maar een indrukwekkende Coquard snelde alsnog naar de overwinning. Steven Tronet, de winnaar van gisteren, blijft leider.

De etappe tussen Auch en Saint-Gaudens werd gekleurd door vijf vroege vluchters, met de Deen Christophe Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) als bekendste naam.

In het peloton waren het de mannen van leider Steven Tronet, de verrassende winnaar van gisteren, die de controle verzorgden. Ook de groene jongens van Europcar staken hun landgenoten een handje toe.

Toch leek het peloton in de straten van Saint-Gaudens nog te kort te komen op een bijzonder sterke Juul Jensen, de enige overblijver van de vroege vlucht. De Deen dook solo de laatste kilometer in.

Een verrassing leek opnieuw in de maak, tot Europcar-kopman Bryan Coquard aan zijn inspanning begon. Met een indrukwekkende demarage rukte hij zich los van het peloton en ook Juul Jensen had geen verhaal meer. Het harde werk van Europacar werd beloond, vier Fransen strandden in het wiel.

sporza.beMisschien ook interessant: