Nicolas Roche heeft de zwaarste rit in de Route du Sud gewonnen. De Tinkoff-Saxo-renner klom op de slotklim naar Val Louron sneller dan zijn ploeggenoot Michael Rogers en Alejandro Valverde. Roche is ook de nieuwe leider.

De tweede rit in het Zuiden van Frankrijk was er een om u tegen te zeggen. De renners moesten onderweg over de Tourmalet, de Col d'Aspin en mochten finishen op de Col d'Azet, allemaal beklimmingen van eerste categorie.

Vier renners, waaronder sprinter Nacer Bouhanni, ontsnapten vroeg in de rit en kwamen met meer dan vier minuten voorsprong boven op de Tourmalet.

Bij de beklimming van de Col d' Aspin reden Jérôme Cousin en Alexis Vuillermoz weg, maar op de laatste beklimming van de dag, de Col d'Azet, waren ze er aan voor de moeite. Roche, een ploegmaat van Tour-favoriet Alberto Contador, versnelde op vijf kilometer voor de finish.

In de groep van de favorieten leidde Valverde de dans, maar hij kwam te kort om de Ier nog terug te halen. Rogers, ook een ploegmaat van Contador, reed nog naar de tweede plaats.

sporza.beMisschien ook interessant: