Vrijdag staat de E3 Harelbeke op het menu. Sporza polste bij Trek-ploegleider Dirk Demol naar de ambities van Stijn Devolder, die woensdag nog viel in Dwars door Vlaanderen, en Fabian Cancellara, de winnaar van vorig jaar.

"Stijn Devolder kan zeker niet voluit koersen, ik ben al tevreden dat hij aan de start komt. Het was toch even schrikken toen ik hem zag staan woensdag net na zijn val, heel krampachtig. Na wat twijfel is hij toch weer gestart en reed hij nog een heel goeie wedstrijd", zegt Dirk Demol aan Sporza.

"Zijn beide knieën zijn geraakt, maar vooral zijn rechterknie baart wat zorgen. Die is woensdagavond nog goed verzorgd en donderdag is Stijn een uurtje of twee gaan fietsen. Hij had niet méér last dan woensdag. Hij start dus in de E3, maar ik vrees niet aan de volle 100 procent."

"Qua uitslagen heeft Stijn tot nog toe nog niet voor een uitschieter gezorgd, maar hij heeft natuurlijk vooral toegewerkt naar deze periode. Zijn conditie is heel goed. Ik hoop dat hij de periode die nu komt, kan rijden zonder al te veel last en dat het niet erger wordt."

"Stijn is een harde. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij voort kan of niet. Woensdag deed hij dat, of dat een goede beslissing was zal de volgende dagen blijken. Als Stijn fit is, is hij een heel goeie kracht om kopman Fabian Cancellara te helpen."

Vorig jaar was Fabian Cancellara heer en meester in deze periode, met overwinningen in de E3 Harelbeke, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. "Fabian is er klaar voor, hij zal vrijdag zeker voluit gaan", zegt Demol.

"Hij speelt altijd een rol in zijn soort wedstrijden en de E3 is er daar een van. Woensdag was hij wel nog altijd niet hersteld van die loodzware Milaan-Sanremo. Hij heeft getraind op de wegen van de Ronde, maar hij was nog slecht. Ik hoop dat hij vrijdag hersteld is om mee te dingen naar de zege."

"Wie Fabians concurrenten zullen worden? Ik zag woensdag een fanstastische Terpstra, bij Omega Pharma-Quick Step is het dik in orde. In de Tirreno was Sagan ook heel goed en Van Avermaet en Vanmarcke lieten ook al mooie dingen zien. Ik verwacht dat die jongens wel een rol zullen spelen."

sporza.beMisschien ook interessant: