Op vrijdag 28 maart staat de E3 Harelbeke op het programma. De organisatie heeft die dag ook een Europese primeur in petto: in een "Sprint Challenge" zullen 16 spurters het tegen elkaar opnemen.

Sinds 2011 nemen sprinters in Canada deel aan de "Challenge Sprint Pro", die als voorloper geldt van de GP van Québec. De organisatie van de E3 Harelbeke zal een soortgelijk sprintnummer voor de eerste keer organiseren, een primeur in Europa.

Concreet zullen 16 profrenners uit verschillende landen en ploegen het tegen elkaar opnemen over een parcours van 950 meter. De start en aankomst liggen in de Gentstraat, waar ook de finish ligt van de E3. Uiteindelijk zullen vier renners in de finale strijden om de zege.

"We proberen de beste Belgische en internationale spurtkanonnen aan de start te krijgen", zegt de organisatie in Het Laatste Nieuws. "Ik denk hierbij aan Cavendish, Greipel en Kittel. Op advies van de UCI willen we een sportieve meerwaarde schenken aan de wielersport. Het evenement moet ook een bijkomende publiekstrekker worden."

sporza.beMisschien ook interessant: