Nick Nuyens is een van de zes nieuwkomers in het ProTour-team van Rabobank. "Maar ik voel me hier al helemaal thuis", zei de Belg op de teamvoorstelling voor 2009. "We zijn al een aantal keer samen geweest en ik ken de meeste gezichten al", vertelde Nuyens aan Sporza.

"Het verschil met Cofidis is enorm: alles is hier hypergestructureerd en heel professioneel. Er wordt veel van jou verwacht, maar je krijgt er veel voor terug." Hij kwam het tussenseizoen perfect door. "Ik zit helemaal op
schema."

"Ik heb me goed kunnen ontspannen en ben op het gepaste moment beginnen te trainen", kijkt Nuyens terug, die bij Rabo ploegmaat wordt van Oscar Freire. "De spanning neemt nu wel wat toe, want mijn vrouw (Evy Van Damme, red) moet bijna bevallen. Normaal op 17 februari, maar het zal wellicht rapper gebeuren, zei de dokter."

"Sinds vorige week ben ik wel wat nerveuzer geworden." Nuyens zal er rekening moeten mee houden in de aanloop naar het seizoen. "Die is normaal via Qatar en de Ruta del Sol naar het Belgische openingsweekend."

Waarom koos Nick Nuyens na twee jaar Cofidis voor Rabobank? "Zij willen de Ronde van Vlaanderen winnen en ik ook. Dan vind je elkaar."

De Ronde van Vlaanderen is dus hét doel in 2009 van Nick Nuyens. Vorig jaar werd hij tweede, net als in Het Volk. "Ik kon vorig jaar niet van de zege proeven en dat wil ik niet meer meemaken", zegt Nuyens.

"Ik weet dat ik de Ronde kan winnen. Ik krijg ook het vertrouwen van Rabobank. Meer dan vroeger wil ik er dit jaar vol voor gaan. Alles moet daarvoor wijken."

sporza.beMisschien ook interessant: