Maxime Monfort heeft met zijn derde plaats in de tijdrit in de Ronde van Zwitserland getoond dat hij op schema ligt voor de Tour. "Mijn conditie is goed", vertelt de Belg.

"Ik vertrok niet te snel. Op het klimmetje voelde ik mij goed en daarna had ik nog wat in mijn tank zitten. Het parcours lag mij ook goed", zegt Monfort.

"Misschien maakten de mensen zich wat ongerust omdat ik in Verbier bijna drie minuten verspeelde, maar toen heb ik hard gewerkt voor Fränk Schleck en liet ik de kopgroep rijden."

Monfort heeft nog ambities de volgende dagen. "We moeten met heel de ploeg aanvallen."

De RadioShack-renner zit ook al met de Ronde van Frankrijk in zijn hoofd. Hij neemt zelfs top tien en top vijf in de mond.

"Een derde plaats in zo een tijdrit wil veel zeggen. Dit geeft mij heel veel vertrouwen voor de volgende weken. Door het wegvallen van Andy Schleck zullen we onze tactiek in de Tour wel moeten aanpassen. Maar Fränk, Fuglsang, Klöden en ik kunnen in Parijs in de top tien eindigen."

"Je merkt ook dat onze sport zuiverder is geworden. Kijk maar naar de Giro-zege van Hesjedal en de derde plaats van De Gendt. Dat doet mij dromen van een top 5-plaats in een grote ronde."

sporza.beMisschien ook interessant: