Mark Cavendish rijdt vandaag in Dwars door Vlaanderen voor het eerst sinds zijn afgang in Sanremo. Sky-ploegleider Steven de Jongh moet de Britse wereldkampioen intomen. "Gent-Wevelgem is belangrijker."

Cavendish wilde schitteren in Milaan-Sanremo, maar hij moest op 100 kilometer van de finish al lossen op Le Manie. De teamleiding heeft een boodschap voor hem voor vandaag.

"Hij mag de drang niet voelen om koste wat kost Sanremo te doen vergeten. Mark wil altijd winnen. Als dat mislukt, wil hij dat binnen de kortste keren rechtzetten. Maar hij moet rustig blijven Gent-Wevelgem zondag is belangrijker", zegt De Jongh in Het Laatste Nieuws.

"Na Sanremo zat Mark diep. Maandag had ik hem aan de lijn en ik voelde aan alles dat het nog steeds knaagde. Maar het komt wel goed."

Wat scheelde er zaterdag eigenlijk met Cavendish? "We hoopten dat hij zondag doodziek zou opstaan. Dan hadden we een verklaring. Maar hij was even gezond als een dag eerder. Het blijft gissen naar de oorzaak. We houden het voorlopig dan maar op een offday."

Sommige volgers vinden Cavendish te dik staan. Dat vindt De Jongh nonsens. "Hij is prima op gewicht en is hoogstens een kilo zwaarder dan in 2009 toen hij in Sanremo won. Dat extra gewicht is bovendien enkel spiermassa."

"In de Tirreno was hij in vorm. Waarom zou hij dat niveau in de komende koersen niet weer kunnen halen?"

sporza.beMisschien ook interessant: