Mark Cavendish is de eerste wereldkampioen sinds Giuseppe Saronni (1983) die Milaan-Sanremo kan winnen. De Brit van Sky gelooft dat zijn team alles onder controle zal houden. Ook Matthew Goss gelooft in een tweede zege op rij.

Cavendish vertrouwt volledig op zijn team. "De mensen mogen zeggen wat ze willen. Het team heeft mij voor de sprint en Edvald Boasson Hagen voor de aanval. We zijn perfect voorbereid."

Enkel in 2009, het jaar waarin hij won, geraakte Cavendish echt vlot over de hellingen. Toch twijfelt hij niet.

"De laatste twee jaren, moesten de anderen mij kwijt spelen op de hellingen, mijn vorm ontbrak. Dit jaar zit ik in een grote vorm, de ploeg is sterk, de mentaliteit zit goed. We zijn sterk genoeg om elk scenario aan te kunnen."

Matthew Goss (GreenEdge) kan dit jaar zichzelf opvolgen. De laatste die daarin slaagde was Erik Zabel in 2001. "Als ik met de eerste groep in de laatste kilometer kom, maak ik veel kans", zegt hij.

"Ik weet dat mijn vorm goed is. Zolang ik gezond blijf, weet ik dat het goed komt. Ik ben gezond en heb dus geen reden om te twijfelen aan mijn kansen."

Cavendish liet zich al lovend uit over Goss. "Als hij in goede positie naar de finish gaat, zijn er niet veel mensen die hem kunnen kloppen. Hij is de enige renner die me zou kunnen verslaan", zegt de Brit over zijn ex-ploegmaat.

sporza.beMisschien ook interessant: