André Greipel heeft de vorm al vroeg te pakken. De Duitse spurter van Lotto-Belisol won na de eerste ook de derde rit van de Tour Down Under. Hij wordt ook opnieuw leider. Hij droeg zijn zege op aan Jürgen Roelandts, die met een halswervelbreuk uitviel in de eerste rit.

De vlucht van de dag was Belgisch gekleurd: Bakelants en De Gendt waren twee van de vier koplopers. Ze gingen er na 6 km vandoor en namen bijna 5'30", maar op 40 km van de finish was hun avontuur over.

De verwachte massaspurt kwam er en ook zonder Jürgen Roelandts deed het treintje van Greipel zijn werk.

De Duitser had een half wiel over op Goetarovitsj, die zo een plaatsje beter deed dan in de eerste rit, en meer dan een fietslengte op Boasson Hagen, die in het slot van de koers nog lek was gereden.

Voor Greipel is het zijn tiende ritsucces in de Tour Down Under. Enkel Robbie McEwen, die vandaag vijfde werd, doet beter met 13 stuks. Greipel neemt de leiderstrui weer over van Martin Kohler, de Zwitser van BMC.


Greipel droeg zijn succes van vandaag op aan Jürgen Roelandts, die een breuk in zijn zesde halswervel opliep na een zware val in de openingsrit. "Jammer genoeg moet hij ons steunen van uit het ziekenhuis."

"We missen Roelandts en sommige jongens zijn gehavend, maar de rest van het team deed het fantastisch vandaag. Het plan was om een ontsnapping in het vizier te houden."

"De boog van de 1 kilometer was de belangrijkste plek in de rit. Ik zei mijn teammaats dat ik daar in vijfde of zesde positie moest zitten. Ze deden hun job goed en ik maakte het af. Dat ik weer leider word, doet me plezier, maar het is niet het belangrijkste."

sporza.beMisschien ook interessant: