De Duitser Andre Greipel heeft zijn eerste zege van 2012 beet. De spurter van Lotto-Belisol won in Adelaide de Down Under Classic.

De Down Under Classic is een opwarmertje voor de Tour Down Under die dinsdag van start gaat. Greipel was na 30 rondjes in Adelaide sneller in de spurt dan Edvald Boasson Hagen en Heinrich Haussler.
Het Lotto-Belisol-team reed zich nadrukkelijk in de kijker. Het maakte eerst een vlucht ongedaan en daarna loodsten Jürgen Roelandts en Greg Henderson Greipel naar de zege.

"We wilden onszelf niet te veel druk opleggen, maar die vlucht was best gevaarlijk en dus moesten we de achtervolging wel inzetten", sprak Greipel.

"We hebben hard gewerkt aan onze spurttrein en vandaag werd dat al beloond. De komst van Henderson was belangrijk voor mij. Met ook nog Hansen, Roelandts en Sieberg zit er veel paardenkracht in dit team."

De Down Under Classic telt niet mee voor het klassement van de Tour Down Under, die van dinsdag tot zondag gereden wordt. Greipel zal in de eerste rit wel de leiderstrui dragen.

sporza.beMisschien ook interessant: