De Slovaak Peter Sagan (Liquigas) heeft de vijfde rit in de Ronde van Californië gewonnen. Hij was de snelste van een grote groep. Oscar Freire kleurde de rit met een aanval, maar werd in het slot nog ingerekend. Christopher Horner blijft leider.

Oscar Freire (Rabobank) kwam er de voorbije dagen niet aan te pas in de massasprints en dus gooide de drievoudige wereldkampioen het over een andere boeg.

Freire gleed mee met een groepje dat op het geaccidenteerde parcours werd uitgedund. Freire liet als laatste de Oostenrijker Denifl ter plaatse.

De Spanjaard had evenwel de pech dat Sagan zijn Liquigas-ploeg liet werken in de achtervolging. Op 2,5 km van de finish werd Freire weer ingerekend. Meespurten zat er voor hem niet meer in.

Dat deden Howard, Swift en Sagan wel. De Slovaak etaleerde zijn talent en won. Vorig jaar won Sagan ook al twee ritten in Californië. De Amerikaan Christopher Horner (RadioShack) blijft leider.

Nog dit tot slot: deze vijfde etappe eiste ook wat slachtoffers. Zo verdween tijdrijder Gustav Larsson (Zwe) uit koers na een val en gaf ook Thor Hushovd op. De wereldkampioen is ziek. Morgen staat een tijdrit van 24 kilometer op het menu.

sporza.beMisschien ook interessant: