Marc Coucke heeft voor de eerste keer gereageerd op het nieuws dat de Nationale Loterij de samenwerking met Omega Pharma opzegt. "We zijn geschrokken", geeft de topman van Omega Pharma toe.

"We onderhandelden sinds november en de onderhandelingen werden steeds ingewikkelder", zegt Marc Coucke aan Sporza. "Wij hoopten dat Lotto geen dubbele agenda had, maar vrijdag vertelde Lotto dat ze niet met ons verder gingen."

"Enkele minuten later kregen we al het persbericht. We zijn verrast, maar we moeten die keuze respecteren. Maar ook wij moeten natuurlijk voort."

Coucke benadrukt meteen dat Omega Pharma in de wielersport blijft. "Het wielerproject is belangrijk voor onze marketing en dat willen we zo houden."

"De ploeg gaat door, maar met een sponsor minder. Wat nu het belangrijkste is, is de continuïteit. Desnoods doen we het alleen. We hebben al steunbetuigingen gekregen, maar er is nog een groot verschil met een sponsorcontract."

"Iedereen in het team is geschrokken en is ook een beetje bedroefd. We hadden het gevoel dat we deel uitmaakten van een mooi Belgisch wielerproject."

Marc Coucke maakt zich sterk dat hij dekopmannen van Omega Pharma bij zich kan houden. "Ik heb al met hen gepraat en de reacties zijn positief", zegt hij.

"Het is normaal dat ze zeggen dat ze willen blijven, ze hebben nog een contract bij ons. Gilbert? Als we hem kunnen houden en we denken dat dat reëel is, dan zullen we dat doen. We willen het project en de kopmannen behouden."

"Het is wel een vreemde situatie. Als de Nationale Loterij een nieuw project wil opstarten, dan wens ik hen succes. Maar als ze bij ons willen komen stelen dan zou dat niet echt correct zijn."Misschien ook interessant: