"We hebben alles geprobeerd, maar hij is te sterk", zeggen de broers-Schleck. Greg Van Avermaet is tevreden met zijn voorjaar en Björn Leukemans is onder de indruk. Van Gilbert en ... Jurgen Van De Walle.

"Of ik ontgoocheld ben? Niet echt", zei Andy Schleck. "Gilbert is op dit moment gewoon de sterkste, hij is niet te kloppen."

"Zonder hem zouden Fränk en ik met zijn tweeën vooraan gereden hebben, dat was voor het publiek wellicht niet zo interessant geweest."

"Maar ik denk dat het een mooie koers was en een mooi podium. Samen met mijn broer vooraan rijden was tof, maar we kopen er jammer genoeg niks mee."

Andy's broer Schleck vond Gilbert ook de sterkste. "In de Ronde en Roubaix reed de rest om Cancellara te doen verliezen. Wij wilden zo niet rijden, wij wilden winnen", zei Fränk.

"We hebben alles geprobeerd. We hebben onze kansen gegrepen en hebben aangevallen, maar konden hem niet lossen. Hij was te sterk. Maar ik denk dat het een mooie koers was."

Greg Van Avermaet kon als laatste met Gilbert en de Schlecks mee, maar moest er op Saint-Nicolas af. "Ik kwam te kort, maar dat is normaal, ik had in die vlucht al veel krachten verspeeld."

"Ik zat niet echt meer met een superniveau, maar ik denk dat ik de ideale koers heb gereden. En als die mannen komen, moet ik passen. Gilbert heeft het ideaal gespeeld, maar je moet het nog altijd doen."

"Mijn voorjaar heeft lang geduurd, maar ik wou het tot nu trekken en zien wat ik nog kon. Ik sluit mijn voorjaar af met een goeie prestatie hier."

Björn Leukemans werd, na een lang voorjaar, nog negende. "Ik zat op de Roche aux Faucons iets te ver, want na die eerste twee steile bochten zag ik al: "Oei, ze rijden ginder al". Maar ik zou toch niet mee geweest zijn, die drie waren te sterk."

"Maar de allersterkste, dat was voor mij Jurgen Van De Walle. Die heeft gewoon helemaal alleen het verschil met de 10 koplopers op 3-4 minuten gehouden tot aan de Wanne. Die heeft daar het vel van Omega Pharma-Lotto gered."

"Waar dit eindigt met Gilbert? Met vier uitstekende overwinningen zeker? Hij zal nu ook wel een tijdje rusten en daarna gaat hij gewoon door op zijn elan."

"Philippe Gilbert heeft getoond dat hij een van de beste klassieke renners is waar ik ooit mee gereden heb", zei Aleksandr Vinokoerov, een van de kopmannen van Astana en een vriend van Gilbert. "Ik feliciteer hem, hij heeft het goed gedaan." Vinokoerov had op de Roche aux Faucons problemen met zijn fiets. "Met mijn achterwiel, maar ik kreeg de fiets van Iglinski."

sporza.beMisschien ook interessant: