Zondag trekt Katjoesja met verschillende speerpunten naar Luik-Bastenaken-Luik. Met een offensieve koerstactiek willen ze topfavoriet Gilbert het vuur aan de schenen leggen. "We willen opnieuw een hoofdrol spelen", zegt ploegleider Parsani.

Met een tweede plaats voor Joaquim Rodriguez in de Amstel Gold Race en in de Waalse Pijl doet Katjoesja het helemaal niet slecht in de Ardennen. Zondag wil het Russische team echter de hoofdvogel afschieten.

"Net zoals de afgelopen week zullen wij agressief koersen", zegt ploegleider Parsani op de Katjoesja-website. "Ik ben zeer tevreden met de voorbije resultaten, maar ook nu zullen we met verschillende kopmannen de zege proberen binnen te halen."

Afgaande op de laatste resultaten lijkt Joaquim Rodriguez de Katjoesja-renner met het meeste mogelijkheden in Luik. "Gilbert is in de vorm van zijn leven en wij zullen er alles aan doen om hem te verslaan. Met Di Luca en Kolobnev hebben wij de mogelijkheid om op verschillende paarden te wedden", weet de Spanjaard.

Di Luca verrichtte in de Waalse Pijl goed werk voor Rodriguez en hij is ambitieus voor zondag. "Van het Ardense drieluik is Luik-Bastenaken-Luik de wedstrijd die me het beste ligt. Samen met Kolobnev ben ik een uitstekend alternatief voor Rodriguez."

sporza.beMisschien ook interessant: