Johan Vansummeren won Parijs-Roubaix vanuit de schaduw van favoriet Cancellara en kopman zijn kopman Thor Hushovd. Dat scenario brengt Maxime Monfort op ideeën. Hij wil vanuit de luwte zijn droom realiseren.

Iedereen kijkt in Luik-Bastenaken-Luik naar Philippe Gilbert en Leopard heeft met Andy en Fränk Schleck twee uitdagers. Vanuit dat oogpunt wil Maxime Monfort, die ook een boek schreef, zich tonen.

"Ik ben zeker ambitieus voor Luik-Bastenaken-Luik", zegt de klimmer in Gazet van Antwerpen. "Maar meer voor mijn ploeg Leopard dan voor mezelf. Dat is ook logisch als de Schlecks in je team zitten."

"Maar je weet nooit, Parijs-Roubaix bracht me op een idee. Waarom zou ik niet kunnen wat Vansummeren klaarde? Die had Hushovd als kopman, maar zat in de vroege vlucht die het einde haalde. Daar droom ik van."

"En in mijn droom loopt het nog goed af ook. Ik zou daardoor een supermoment beleven, maar daarna neem ik mijn vertrouwde plaats in de ploeg weer in. Ik besef wel al even dat ik nooit een renner voor de klassiekers word."

"Renners die regelmatig winnen hebben net iets meer dan Vansummeren en ik. Wij hebben een portie geluk nodig om een koers in ons voordeel af te ronden. Ik zal nooit de evenknie van generatiegenoot Gilbert worden."

sporza.beMisschien ook interessant: