Ook Andy en Fränk Schleck waren onder de indruk van Philippe Gilbert in de Waalse Pijl. Maar ze leggen zich niet neer bij zijn meesterschap voor Luik-Bastenaken-Luik. "Luik zal een totaal ander verloop krijgen dan de Waalse Pijl. We hebben nog een paar dagen om een tactiek te bedenken."

Philippe Gilbert wint zondag ook Luik-Bastenaken-Luik. Daar was de verzamelde concurrentie het na de Waalse Pijl bijna unaniem over eens. Enkel de Schlecks hebben de strijd nog niet opgegeven.

"In Hoei was hij weer overduidelijk de beste, maar misschien wordt dat zijn nadeel zondag", zegt Andy (foto) in Het Laatste Nieuws. "Het is aan ons om te profiteren van zijn status als favoriet."

"We hebben gelukkig nog enkele dagen om over een goeie tactiek na te denken", zegt oudere broer Fränk, die zevende werd in de Waalse Pijl. "Ik ben ervan overtuigd dat we hem als team kunnen verslaan."

Twee jaar geleden was Andy Schleck de beste in Luik-Bastenaken-Luik. De twee jaren daarvoor eindigde Fränk telkens op het podium. Bemoedigende uitslagen waar de broers zich aan vastklampen.

"Luik is 60 kilometer langer dan de Waalse Pijl en de hellingen zijn een stuk lastiger. Woensdag is er bovendien nooit echt gekoerst. Na vier kilometer was er een vlucht weg en was de wedstrijd verlamd", analyseert Andy. "Luik zal een totaal ander verloop krijgen." Fränk: "Dat is het leuke van deze week. Drie keer een andere race, drie keer een ander verloop en drie keer een andere tactiek."

sporza.beMisschien ook interessant: