Sjef De Wilde herstelt in het ziekenhuis nog altijd van de doodsmak die hij maakte in de Scheldeprijs. Donderdag stond de renner van Veranda's Willems met een reusachtige halskraag de pers te woord. Hij vertelde onder andere dat hij hopelijk volgende week het ziekenhuis mag verlaten.

De 29-jarige Sjef De Wilde kon in zijn negenjarige profcarrière nog geen al te grote resultaten tonen, maar sinds vorige week is hij wel bekend bij zowat alle wielerliefhebbers. In de slotsprint van de Scheldeprijs kwam De Wilde vreselijk ten val.

De Wilde liep daarbij twee gebarsten halswervels en een barst in zijn onderrug op. Hij moet wellicht nog lang revalideren, maar volgende week mag hij wellicht al het ziekenhuis in Duffel verlaten.

"Ik herinner me niets meer van de val. Ik heb de beelden wel eens bekeken op het internet en de andere renners hebben me erover verteld. Op basis daarvan heb ik mijn eigen verhaal samengesteld", zegt De Wilde.

"Ik besef dat ik geluk gehad heb. Ik heb me even afgevraagd of ik niet beter zou stoppen, maar ik ben een sportman en wil presteren. Toch sluit ik het wielrennen af als ik na dit jaar geen nieuw contract kan versieren."

sporza.beMisschien ook interessant: